Press


2019-12-06
Accumulate tecknar samarbetsavtal med den globala processfonden Therium

Pressmeddelande, 6 december 2019

Accumulate AB (”Accumulate”), som i maj 2017 stämde Finansiell ID-Teknik BID AB (”BID”) för omfattande intrång i bolagets patent, upphovsrätt och företagshemligheter, har nu tecknat samarbetsavtal med den internationella processfonden Therium. Samarbetet innebär inte bara ett finansiellt stöd för den fortsatta processen, utan också ett tillskott av betydande internationell erfarenhet av komplexa tvister.

 

Accumulate stämde BID, som ägs av bl.a. Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank, för att under samarbetet ha kopierat Accumulates lösning utan tillåtelse. Skadeståndsbeloppet på över en miljard kronor avser skälig ersättning för licenser, uteblivna vinster och icke-ekonomiska skador. Målet kommer upp i Stockholms tingsrätt den slutet av mars 2020.

 

”Fungerande skydd för innovationer är direkt avgörande för en kunskapsnation som Sverige. De grava intrång som gjorts av bankerna via BID är oacceptabla och utgör tydliga exempel på hur stora aktörer kan utnyttja ett litet bolags innovationer. Med Theriums stöd har vi nu möjlighet att driva den här processen till ett rättmätigt slut”, säger Stefan Hultberg, grundare av Accumulate.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Hultberg, grundare, Accumulate AB
+4670 350 5704

stefan.hultberg@accumulate.se

 

Mats Geijer, Therium Sverige

+4670 419 8692

mats@therium.se

 

Om Accumulate

Accumulate AB levererar innovativa mobila lösningar för identifiering, signering, betalningar och andra säkra transaktioner. Bolaget grundades 2004 och har sitt säte i Stockholm.

 

Om Therium

Therium grundades 2009 och är en global investeringsfond helt inriktad på processfinansiering. Therium har tillgång till mer än MUSD 1.000 i kapital för att finansiera tvister. Man investerar i alla typer av tvister med fokus på skiljedomsförfarande, IP/Tech, obestånd/konkurs och kommersiella tvister. Therium anses vara en av marknadsledarna inom området och har erhållit ett flertal utmärkelser av Chambers och andra institut.

 Accumulate AB

Accumulate was founded in 2004 with the vision “Always connected everywhere”. Today, over 400 Million applications have been delivered and deployments based on Accumulates technology can be found in 20+ countries.

Accumulate is headquartered in Stockholm, Sweden.

Accumulate AB

Box 7722

103 95 Stockholm

SWEDEN

info@accumulate.se

© 2016-2019 Accumulate AB